U bent hier:

Ook Ovum?

Leden aan het woord

Wie zijn onze leden? Wat vinden zij van Ovum? Waarom zou je lid worden bij onze vereniging? Waarom zijn onze leden lid geworden? Wat is nou het allerleukste aan Ovum?

Het antwoord op deze vragen vind je hier! Een viertal leden zijn hier aan het woord en vertellen over hun ervaring. 

 

Charlotte Aarts (DJC Vita, 2020)

Leeftijd: 21

Studie: Geneeskunde

Lid sinds: 2020

Waarom ben je lid geworden: 
Ik ben lid geworden van Ovum, omdat ik graag meer mensen wilde leren kennen. Ik wilde me meer thuis gaan voelen in Nijmegen. Daarnaast vond ik het belangrijk om niet in de ‘geneeskunde bubbel’ te belanden, maar juist vrienden te maken van verschillende studies. En deze stap heeft zeker gewerkt! Sinds ik lid ben van Ovum heb ik mijn plekje in Nijmegen helemaal gevonden. Nu loop ik door de stad en kom ik altijd wel iemand tegen. Dit geeft echt een gevoel van thuiskomen. 

Waarom zouden anderen lid moeten worden bij Ovum:
Binnen Ovum kun je helemaal zelf invullen hoeveel studententijd je eruit wil halen. Hierdoor is het echt voor vrijwel iedereen haalbaar. In principe is het 1x per week, maar als je het leuk vindt kun je er veel vaker zijn. Zo kun je naar de ledenavonden komen, je aansluiten bij een genootschap of commissiewerk doen. Je kan echt zo actief worden als je zelf wilt en of je nu 1x per week komt of 4, iedereen is altijd welkom!

Wat vind je het allerleukste aan Ovum:
Het allerleukste aan Ovum vind ik dat je echt je beste vrienden hier vindt. Mijn jaarclub en mijn genootschap zijn echt mijn  vriendinnengroepen en hen zie ik ook vaak buiten de sociëteit om. Doordat je je sociale kring zo erg vergroot, zijn er altijd wel mensen om leuke dingen mee te doen.

 

Job Delhaes (HJC Kronos, 2020)

Leeftijd:
 22

Studie: Geografie, Planologie en Milieu

Lid sinds: 2020

Waarom ben je lid geworden?
Het leek me altijd al leuk om een actief studentenleven te hebben en dus wat extra’s te doen naast mijn studie. Toen ik als geïnteresseerde mee borrelde met een jaarclub voelde ik me meteen welkom door de fijne en gemoedelijke sfeer. Deze sfeer beviel me zo goed dat ik heb besloten om me in te schrijven bij Ovum! 

Waarom zouden anderen lid moeten worden bij Ovum?
Doordat ik bij Ovum zo veel mensen heb leren kennen voel ik me hier helemaal thuis. Ook buiten je jaarclub om maak je goede vrienden. Daarom kan je iedere avond wel een clubje mensen vinden om wat leuks te gaan doen. Je kan je dus zo veel dagen bezig houden met Ovum als je wilt. Daarnaast kan je super veel leuke commissies doen en fantastische activiteiten en feesten organiseren. Hierdoor kan je naast het vele feesten ook veel leren.

Wat vind je het allerleukste aan Ovum?
Het leukste van Ovum vind ik dat iedereen oprecht geïnteresseerd is in elkaar. Als je bij Ovum binnen komt lopen zijn ook de mensen die je wat minder goed kent enthousiast om te weten hoe het nu met je gaat en blij om je te zien. Hierdoor is het eigenlijk gewoon een grote vrienden groep van honderden mensen. Door met zoveel leuke mensen de mooiste feesten te beleven, maak je echt herinneringen voor het leven.

 

Rixt Baarsma (DJC Z.U.S.S., 2022)

Leeftijd:
 20

Studie: Verpleegkunde

Lid sinds: 2022

Waarom ben je lid geworden?
Na al een jaar te hebben gestudeerd in Nijmegen, merkte ik dat ik iets miste in dat jaar. Ik wilde meer nieuwe mensen leren kennen en zo ook nieuwe vrienden ontmoeten. Mijn huisgenootjes zaten al bij Ovum en zo kreeg ik allemaal verhalen mee, van alle toernooien tot over hun jaarclub en vele andere dingen die zij meemaakten of naartoe gingen. Dit leek mij ontzettend leuk en heb mij uiteindelijk ingeschreven voor Ovum! 

Waarom zouden anderen lid moeten worden bij Ovum?
De gezelligheid! Dit is een heel makkelijk antwoord maar wel het juiste antwoord. Bij ovum leer je binnen een mum van tijd zo veel nieuwe mensen kennen. Je hebt leuke borrels en heel veel leuke activiteiten. Iedereen stopt energie in elkaar leren kennen, dus al vrij snel heb je altijd wel mensen om mee te kletsen, biertjes te drinken of te dansen! :) Niemand is beter dan dat jij bent en iedereen komt dus voor de gezelligheid.

Wat vind je het allerleukste aan Ovum?
Het borrelen! Na het vormen van de jaarclub ben ik gaan borrelen met allemaal verschillende andere jaarclubs. De borrels zijn heel gevarieerd, van samen eten tot de gekste lullepotten en grappige (drank)spelletjes die je met elkaar doet! Elke keer wordt er wel iets nieuws verzonnen om te doen. Dit bouwt een hele goede band tussen je jaarclubgenoten en anderen leden van ovum. 
Je hebt borrels met mede-ovianen, maar ook kan je borrelen met andere jaarclubs of disputen buiten die van Ovum. Vaak doe je dit voor een toernooi of groot feest!
En als laaaatste, de verjaardagsweek van de vereniging met veel vette activiteiten. Echt geweldig is dat! :)

 

Jochem Besselink (HJC H.E.E.R.S., 2021) 

Leeftijd: 
21

Studie: Geneeskunde

Lid sinds: 2021

Waarom ben je lid geworden?
Ik ben per toeval in een Ovum huis komen wonen, daar heb ik van dichtbij kunnen zien hoe het is om lid te zijn van Ovum. Ik heb een paar keer met huisgenoten meegeborreld en vond ik dusdanig leuk dat ik mij ook heb ingeschreven. 

Waarom zouden anderen lid moeten worden bij Ovum? 
Het is wel de grootste vereniging van Nijmegen, maar dat houdt niet weg dat ik bijna alle actieve leden ken. Er hangt altijd een fijne sfeer in de soos en binnen de verbanden. Ook kan je het net zo druk maken als je zelf wilt, ik kan uit ervaring zeggen dat als je er meer instopt dat je meer voor terug krijgt.

Wat vind je het allerleukste aan Ovum? 
Ik denk toch wel de jaarclub borrels op de woensdag, eerst lekker eten en een paar biertjes drinken om vervolgens te gaan feesten op de soos.

Sponsoren