U bent hier:

Ook Ovum?

Leden aan het woord

Wie zijn onze leden? Wat vinden zij van Ovum? Waarom zou je lid worden bij onze vereniging? Waarom zijn onze leden lid geworden? Wat is nou het allerleukste aan Ovum?

Het antwoord op deze vragen vind je hier! Een viertal leden zijn hier aan het woord en vertellen over hun ervaring. 

 

Charlotte Aarts (DJC Vita, 2020)

Leeftijd: 21

Studie: Geneeskunde

Lid sinds: 2020

Waarom ben je lid geworden: 
Ik ben lid geworden van Ovum, omdat ik graag meer mensen wilde leren kennen. Ik wilde me meer thuis gaan voelen in Nijmegen. Daarnaast vond ik het belangrijk om niet in de ‘geneeskunde bubbel’ te belanden, maar juist vrienden te maken van verschillende studies. En deze stap heeft zeker gewerkt! Sinds ik lid ben van Ovum heb ik mijn plekje in Nijmegen helemaal gevonden. Nu loop ik door de stad en kom ik altijd wel iemand tegen. Dit geeft echt een gevoel van thuiskomen. 

Waarom zouden anderen lid moeten worden bij Ovum:
Binnen Ovum kun je helemaal zelf invullen hoeveel studententijd je eruit wil halen. Hierdoor is het echt voor vrijwel iedereen haalbaar. In principe is het 1x per week, maar als je het leuk vindt kun je er veel vaker zijn. Zo kun je naar de ledenavonden komen, je aansluiten bij een genootschap of commissiewerk doen. Je kan echt zo actief worden als je zelf wilt en of je nu 1x per week komt of 4, iedereen is altijd welkom!

Wat vind je het allerleukste aan Ovum:
Het allerleukste aan Ovum vind ik dat je echt je beste vrienden hier vindt. Mijn jaarclub en mijn genootschap zijn echt mijn  vriendinnengroepen en hen zie ik ook vaak buiten de sociëteit om. Doordat je je sociale kring zo erg vergroot, zijn er altijd wel mensen om leuke dingen mee te doen.

 

Job Delhaes (HJC Kronos, 2020)

Leeftijd:
 22

Studie: Geografie, Planologie en Milieu

Lid sinds: 2020

Waarom ben je lid geworden?
Het leek me altijd al leuk om een actief studentenleven te hebben en dus wat extra’s te doen naast mijn studie. Toen ik als geïnteresseerde mee borrelde met een jaarclub voelde ik me meteen welkom door de fijne en gemoedelijke sfeer. Deze sfeer beviel me zo goed dat ik heb besloten om me in te schrijven bij Ovum! 

Waarom zouden anderen lid moeten worden bij Ovum?
Doordat ik bij Ovum zo veel mensen heb leren kennen voel ik me hier helemaal thuis. Ook buiten je jaarclub om maak je goede vrienden. Daarom kan je iedere avond wel een clubje mensen vinden om wat leuks te gaan doen. Je kan je dus zo veel dagen bezig houden met Ovum als je wilt. Daarnaast kan je super veel leuke commissies doen en fantastische activiteiten en feesten organiseren. Hierdoor kan je naast het vele feesten ook veel leren.

Wat vind je het allerleukste aan Ovum?
Het leukste van Ovum vind ik dat iedereen oprecht geïnteresseerd is in elkaar. Als je bij Ovum binnen komt lopen zijn ook de mensen die je wat minder goed kent enthousiast om te weten hoe het nu met je gaat en blij om je te zien. Hierdoor is het eigenlijk gewoon een grote vrienden groep van honderden mensen. Door met zoveel leuke mensen de mooiste feesten te beleven, maak je echt herinneringen voor het leven.

 

Frederique Dingemans (DJC Trent, 2021)

Leeftijd:
 20

Studie: Verpleegkunde

Lid sinds: 2021

Waarom ben je lid geworden?
Voordat ik kwam studeren in Nijmegen was ik al een beetje geïnteresseerd in studentenverenigingen. Toen ik in Nijmegen begon met studeren ben ik mij hier meer in gaan verdiepen. Ik kende nog eigenlijk niemand in Nijmegen en Corona hielp daar ook niet in mee. Daarnaast wilde ik ook iets extra’s buiten mijn studie en wilde ik graag mijn sociale netwerk uitbreiden en mijzelf verder ontwikkelen. Ik ben tijdens de introductie week meerdere keren naar binnen gelopen bij Ovum, ik vond de sfeer hier heel fijn en iedereen was heel open in het vertellen van verhalen over hun Ovum tijd. De keuze om in te schrijven was toen snel gemaakt. 

Waarom zouden anderen lid moeten worden bij Ovum?
Ovum is een mooie manier om iets toe te voegen aan je studentenleven. Het fijne is dat je binnen de vereniging het zo bont kan maken als je zelf wilt. Of je nou alleen voor de gezellige borrels komt of  meerdere commissies wil doen? Het is hier allemaal mogelijke en goed te combineren naast je studie! 
Ook staat iedereen hier open voor een praatje of borrel en hebben we allemaal iets anders te bieden, maar voel je nooit ergens tot verplicht. Je leert veel mensen kennen, ook buiten je studie en maak je oprecht vrienden voor het leven! 

Wat vind je het allerleukste aan Ovum?
Ongetwijfeld de mensen die er rond lopen en de sfeer binnen de sociëteit. Het is in een korte tijd als een soort thuis gaan voelen waar je altijd wel mensen tegen komt die je kent. Ook vind ik het mooi om te zien hoeveel mensen zich vrijwillig inzetten voor deze vereniging en het plezier dat zij hierin hebben. Voor je inzet krijg je ook veel waardering terug. 
Daarnaast heb ik in een korte tijd veel mensen leren kennen die helemaal bij mij passen. Ik weet nu al dat zij altijd mijn beste vrienden zullen blijven.

 

Jochem Besselink (HJC H.E.E.R.S., 2021) 

Leeftijd: 
21

Studie: Geneeskunde

Lid sinds: 2021

Waarom ben je lid geworden?
Ik ben per toeval in een Ovum huis komen wonen, daar heb ik van dichtbij kunnen zien hoe het is om lid te zijn van Ovum. Ik heb een paar keer met huisgenoten meegeborreld en vond ik dusdanig leuk dat ik mij ook heb ingeschreven. 

Waarom zouden anderen lid moeten worden bij Ovum? 
Het is wel de grootste vereniging van Nijmegen, maar dat houdt niet weg dat ik bijna alle actieve leden ken. Er hangt altijd een fijne sfeer in de soos en binnen de verbanden. Ook kan je het net zo druk maken als je zelf wilt, ik kan uit ervaring zeggen dat als je er meer instopt dat je meer voor terug krijgt.

Wat vind je het allerleukste aan Ovum? 
Ik denk toch wel de jaarclub borrels op de woensdag, eerst lekker eten en een paar biertjes drinken om vervolgens te gaan feesten op de soos.

Sponsoren