U bent hier:

HG Ursus

Op een mooie voorjaarsdag, op een plek hier niet eens zo ver vandaan, zaten twee vrienden, zat maar zeker voldaan, tegen een hekje aan. De twee bespreken hun visie op het leven, de vereniging en vriendschap. Niet wetende dat na een zekere tijd deze visie vorm zou krijgen in een nieuw Ovumverband samen met gelijkgestemde heren.

Nu enkele jaren later is na de erkenning door de leden van Ovum Novum Heerengenootschap Ursus geboren. Met onze oprichting in 2019 en erkenning in 2020 is HG Ursus het huidig jongste genootschap van de vereniging. Heerengenootschap Ursus is een verzameling van betrokken, ambitieuze en keurige leden wat zich tot uiting brengt in het actieve lidmaatschap. Enerzijds via het deelnemen en/of leiden van commissies, anderzijds door actief te zijn op evenementen en/of toernooien. Voor een in rood-zwart-goud geklede Ursusman is activiteit een vanzelfsprekendheid, maar arrogantie past niet bij ons. Onze lijfspreuk is dan ook: “Betrokken, Bescheiden, Beretrots!”

Gezamenlijk borrelen wij om de dinsdagavond bij onze stamkroeg Selbachs en eten wij schandalige hoeveelheden gefrituurde kip bij Eethuis Centraal. Maar dat zeker niet alleen, want daarnaast zijn wij vaak daarbuiten met elkander aan te treffen op de sociëteit. We zijn een genootschap dat gericht is op goed gezelschap, “goed” eten en goed bier. En deze mentaliteit dragen wij ook graag uit op borrels met andere verbanden.

Wilt u een keer met ons borrelen of iets anders ondernemen? Neem dan contact op via: hgursus@gmail.com, via onze instagrampagina @hgursus en onze website: hgursus.nl

Sponsoren