U bent hier:

DG Vonk

Vonk is een damesgenootschap van de Nijmeegse Studentenvereniging Ovum Novum. Sinds 2014 hebben wij ons op de kaart gezet als een jong doch bruisend verband en vlammen we naar hartenlust mee in het Nijmeegse studentenleven. Hoe damesgenootschap Vonk omschreven kan worden? De leden van Damesgenootschap Vonk staan bekend om hun hartelijkheid, ambitie, enthousiasme en liefde voor kaas en (speciaal)bier. Al zijn er veel meer termen om een Vonkje te omschrijven: elke Vonkje is namelijk anders. We zijn een combinatie van zeer diverse vrouwen, die elkaar aanmoedigen om jezelf te zijn en je ambities waar te maken. Mede hierdoor draagt ieder Vonkje op haar eigen manier bij aan ons genootschap en leren we veel van elkaar. Ook vinden wij een actieve bijdrage aan de vereniging ontzettend belangrijk, daarom kun je meerdere leden van Vonk vinden in diverse commissies, verbanden of zelfs bestuur van Ovum Novum. 

We borrelen eens in de twee weken samen op dinsdag, waar we ons regelmatig tegoed doen aan allerlei borrelhapjes en kaas. Lekker eten staat bij ons namelijk hoog in het vaandel. Onze borrels vinden plaats bij Café van Rijn, waar we ook vaak buiten de dinsdagen om te vinden zijn. Ook genieten we samen van uitstapjes naar toernooien, festivals en andere feestjes. Bij de mogelijkheden om samen te koken, spelletjes te spelen, te studeren en meer, zoeken de leden van Damesgenootschap Vonk elkaar dagelijks op.

Buiten de activiteiten die we met elkaar ondernemen zoals jaarlijks twee weekenden, interne activiteiten en meer, organiseren we ook elk jaar verschillende activiteiten voor de vereniging. Zo staan we ieder jaar weer brak klaar met een ‘Verrukkelijk Ontbijt Na Kannen’ na de Opening Kannencompetitie. Daarnaast geven we jaarlijks een woensdagfeest en organiseren we voor de mede-kaasliefhebbers een heuse ‘KaasVonkdue’ activiteit, met onbeperkt kaasfondue én chocoladefondue. 

Naast onze eigen borrels en activiteiten, borrelen wij ook graag met andere disputen en bezoeken wij graag samen toernooien. Nieuwsgierig geworden? Spreek ons dan vooral aan of neem een kijkje op onze website, Facebook of Instagram. Interesse in een borrel? Dan kan er ook altijd een mailtje gestuurd worden naar onze ab Actis, naar damesgenootschapvonk@gmail.com. Wie weet slaat de vonk bij jou ook over! 

Met Vonkelende groet,

Damesgenootschap Vonk

Sponsoren