U bent hier:

Commissies

Ovum Novum heeft een groot aantal commissies die veel doen voor de vereniging en de sociëteit. Commissies bestaan uit verschillende leden van de vereniging en worden elk jaar opnieuw samengesteld. Door commissiewerk leer je dus nog meer mensen binnen de vereniging kennen. Door de vele commissies is er veel te doen bij de vereniging en wordt alles goed onderhouden. Commissies zijn dus erg belangrijk! Daarnaast is commissiewerk een leuke manier om je talenten te gebruiken: bijvoorbeeld als journalist in de verenigingredactie of als computerexpert bij Team Bèta. Je leert er echter ook veel van dus het is een welkome toevoeging aan je studie-ervaring.

Acquistiecommissie
Deze commissie is altijd op zoek naar mogelijkheden voor Ovum Novum en bedrijven om samen te werken. De Acquistiecommissie onderhoudt het contact tussen Ovum Novum en bedrijven, onderhandelt en sluit deals waar zowel de vereniging als bedrijven waarmee samen wordt gewerkt voordeel uit halen.​

Activiteitencommissie
De Activiteitencommissie organiseert, zoals de naam al doet vermoeden, verschillende activiteiten voor de leden van Ovum. Een aantal activiteiten komt elk jaar terug, zoals de vriendjes- en vriendinnetjescantus. Daarnaast zorgt de Activiteitencommissie ervoor dat er jaarlijks een team vol Ovianen meedoet aan de Batavierenrace, de estafetteloop van Nijmegen naar Enschede. Buiten deze activiteiten is er voor de commissie ruimte om hun creativiteit de vrije loop te laten en nieuwe activiteiten te verzinnen voor de leden. Zo werd er vorig jaar een stranddag georganiseerd waarbij 60 Ovianen naar Scheveningen vertrokken. 

Almanakcommissie
Een Almanak is een groot jaarboek van de vereniging en haar leden. Aan het eind van elk jaar wordt er door de Almanakcommissie een Almanak uitgebracht met een jaarlijks wisselend thema. Alle verbanden binnen de vereniging kunnen een bijdrage insturen voor de Almanak, zoals jaarclubs, verticalen, genootschappen, commissies en huizen. Als alle stukken zijn verzameld en de overige onderdelen ook af zijn, gaat de Almanakcommissie aan de slag met het maken van het boek. Op basis van het thema maken zij keuzes over de lay-out, de opmaak en alles wat hierbij komt kijken. 

Carrièrecommissie
Deze commissie organiseert door het jaar heen allerlei activiteiten met betrekking tot het verbreden van kennis, het updaten van CV's en het werken aan de toekomst. Zo zijn er ieder jaar congressen, debatten, lezingen, Linked-In workshops en netwerkborrels. Het jaar wordt afgesloten met een groots evenement: het Ovum Novum Career Event. Op dit evenement worden workshops gegeven door bedrijven, zijn er lezingen van bekende personen en reünisten en is er de mogelijkheid om te netwerken. De Carrièrecommissie biedt de leden van Ovum Novum dus naast hun studie meer dan voldoende verdieping en de mogelijkheid om naast hun studie aan de toekomst te werken!

Diescommissie
Tijdens de Dies wordt de verjaardag van de vereniging gevierd. Rondom de Dies van Ovum Novum staat de sociëteit bol van spetterende activiteiten en feesten. Gedurende tien dagen haalt de Diescommissie alles uit de kast om de leden op de meest originele wijze te verrassen. Op het Piekenfeest is heel studerend Nijmegen welkom om te komen proosten op onze verjaardag! We luiden de feestelijke week in met een openingsfeest waar de leden zich kunnen uitleven op het thema dat centraal staat tijdens de Dies. Uiteindelijk wordt de Dies op stijlvolle wijze afgesloten met een gala.

Duurzaamheidscommissie
De Duurzaamheidscommissie is in het leven geroepen bij de aankoop van ons pand. Inmiddels is de commissie naast de verduurzaming van het pand ook bezig met hoe duurzaamheid op meerdere vlakken binnen onze vereniging toegepast kan worden. Zo werkt de commissi samen van andere commissies om zo onze voetafdruk te verminderen. Daarnaast kijkt de commissie naar studentikoze manieren om duurzame bewustwording onder de aandacht onder onze leden.

Eerstejaarscommissie
Ieder jaar wordt Ovum Novum weer verblijd met een hele nieuwe lichting eerstejaars. Na de Eigen Introductie kunnen de eerstejaars op een relaxte manier kennis maken met elkaar en met de vereniging. De eerstejaarscommissie organiseert tal van activiteiten voor eerstejaars. Daarnaast kunnen eerstejaars ook altijd terecht bij de commissie met vragen over de vereniging. Kortom, de eerstejaarscommissie staat altijd paraat om met raad en daad onze nieuwe leden bij te staan.

Fotocommissie
De Fotocommissie zorgt ervoor dat de leukste momenten van alle borrels en activiteiten op Ovum vastgelegd worden. Leden van de Fotocommissie zijn aanwezig bij veel activiteiten en doen tegelijkertijd kennis op over fotografie en nabewerking van foto’s.

Galacommissie
De Galacommissie van Ovum Novum heeft de schone taak om ervoor te zorgen dat het Diesgala (of Lustrumgala) van Ovum een knallend succes wordt. Het Diesgala vindt eind mei plaats en wordt gezien als de afsluiting van de Dies Natalis. Op de dag van het gala zullen de leden (mogelijk inclusief dates) met z'n allen naar een chique en originele locatie vertrekken. Gedurende het gala geldt vrijwel altijd de dresscode ‘white tie’. Dit betekent dat de mannen in rokkostuum en de vrouwen in avondjurk gekleed gaan. Eenmaal op de locatie aangekomen zullen de gasten, als dit nog niet van tevoren in kleine kring is gedaan, dineren. Als de maagjes voorzien zijn van een goede bodem, barst het feest los. Dit feest wordt begeleid door onze Ovum band ‘vaak zat’, welke wordt afgewisseld met of gevolgd door een dj. Elk jaar probeert de Galacommissie een eigen touch aan het gala te geven, door bijvoorbeeld een chocoladefontein te regelen. De combinatie van bovengenoemde dingen zorgt voor een memorabele avond, en het gala wordt dan ook gezien als een van de mooiste feesten van het jaar.

Goede Doelencommissie
Ovum Novum wil natuurlijk ook iets terug doen voor de maatschappij. Dat doet de vereniging al door elk jaar €1,- per lid te doneren aan een door de leden uitgekozen goed doel. Hiernaast hebben wij binnen onze vereniging ook een Goede Doelencommissie. Zij gaat gericht op zoek naar projecten waar Ovum Novum aan kan bijdragen. In het jaar 2023-2024 organiseert de Goede Doelencommissie activiteiten om geld op te halen voor het Serious Request & Huntington.

Lustrumcommissie
Deze commissie is geen permanente commissie, maar wordt een keer in de vijf jaar opgericht om het aankomende lustrum te organiseren. Ze wordt opgericht in het jaar voor het lustrumjaar en loopt dus twee jaar. In het verenigingsjaar 2024-2025 zullen wij ons 7e lustrum vieren. De bedoeling is dat deze commissie in het lustrumjaar verschillende activiteiten organiseert om het lustrum te vieren. Het lustrumjaar wordt geopend met een openingsfeest en afgesloten met een slotfeest. Daartussenin worden zoveel mogelijk andere activiteiten georganiseerd.

Musicie
De Musicie is kort gezegd de DJ-commissie van Ovum Novum. Zij voorzien de zo druk bezochte Open Feesten van de nieuwste hits en platen die je nog nooit hebt gehoord. Daarnaast worden zij vaak ook op interne feesten gevraagd. Het is een commissie van ervaren dj’s die naast het draaien zelf er ook les in geven. Leden met interesse in het draaien kunnen zich aanmelden en opgeleid worden tot gekwalificeerde dj’s.  Kom snel langs tijdens een van de open feesten om ook van deze muzikaliteit te kunnen genieten!

Open Introductiecommissie
Als er in augustus weer nieuwe studenten naar Nijmegen komen, organiseert de universiteit een eerste kennismaking met de studie en de stad. Maar naast je studie is er meer! De Open Introductiecommissie laat de nieuwe eerstejaarsstudenten kennis maken met het echte studentenleven. Tijdens de introductieweek organiseren we talloze activiteiten en feesten om alle nieuwe, maar ook de wat minder nieuwe studenten van Nijmegen, alles te laten zien van Ovum Novum. Bij de activiteiten kun je denken aan: eten op de sociëteit, diverse afterparty's, themafeesten en het legendarische piekenfeest. Ook dit jaar gaan we er in augustus weer een spetterende introductie van maken met een team van minimaal tien enthousiastelingen

Ovulatiocommissie
De Ovulatiocommissie bestaat al vanaf het oprichtingsjaar van onze vereniging en is daarmee een van de oudste commissies binnen Ovum Novum. Het verenigingsblad de ‘Ovulatio’ werd vanaf toen zeven keer per jaar op papier uitgebracht. Een vernieuwde website bood in 2015 de mogelijkheid om de Ovulatio digitaal uit te brengen. Iedere week verschijnen er voor leden weer nieuwe artikelen op de website die vaak speciale gebeurtenissen of bijzondere leden uitlichten. De Ovulatiocommissie is er een die zorg draagt voor de continuïteit van de vereniging door ieder jaar weer het reilen en zeilen binnen de vereniging vast te leggen. Kortom, een commissie om trots op te zijn!

Pandcommissie
De sociëteit is het hart van Ovum Novum, daar gebeurt het! Er worden feesten, borrels en diners georganiseerd, het bestuur werkt er en elk lid weet op een dag in de week de sociëteit wel te vinden. Dat vergt onderhoud aan het pand. De Pandcommissie bestaat uit handige dames en heren die het pand onderhouden en samen klussen om de tijd in de sociëteit tot een prettige tijd te maken. Ook dragen ze ideeën en plannen aan om de sociëteit nog beter te maken. Vier keer per jaar wordt er een klusweekend georganiseerd en elke maandag zijn twee leden van de pandcommissie aanwezig om de broodnodige onderhoudswerkzaamheden te verrichten. Kortom een commissie waar de handen uit de mouwen worden gestoken en het hart van Ovum Novum levend gehouden wordt. 

Promocommissie
De Promocommissie zorgt er voor dat Ovum Novum zichtbaar is op de campus, open dagen en natuurlijk tijdens de Open Intro. De kans is dan ook erg groot dat je ons in onze gele shirts tegenkomt tijdens het flyeren bij de Refter voor de vijf Open Feesten die Ovum Novum elk jaar organiseert, ons ziet tijdens een open dag en ons gek ziet doen tijdens de Open Intro, wat een mooi voorproefje is van het ‘echte’ studentenleven! Spreek ons aan als wij dat nog niet gedaan hebben en ontdek hoe gaaf een lidmaatschap bij Ovum Novum is!

Reiscommissie
Ieder jaar organiseert de Reiscommissie fantastische en spotgoedkope reizen waarbij gezelligheid centraal staat. Zo is er altijd een dagtrip naar een grote kerstmarkt. Hier kan je lekker langs de kraampjes struinen, bier drinken in een van de vele kroegen en samen Bratwurst eten. De dag eindigt vaak in een memorabele stapavond. De Citytrip staat elk jaar weer garant voor een weekend vol gekkigheden. We zijn eerder onder andere naar Krakau, Londen, Praag en Boedapest afgereisd. Afgelopen jaar vertrok een groep Ovianen naar Antwerpen om daar drie dagen lang de stad te bezichtigen en te feesten. Bus, vermaak, voedsel, overnachting, stappen, alles was geregeld! Dat mag je zeker niet mag missen!

Social Mediacommissie
Om als vereniging je stempel te kunnen drukken op het studentenleven zijn sociale media onmisbaar. De Social Mediacommissie zorgt ervoor dat de meest actuele informatie, bijvoorbeeld over Open Feesten, evenementen en interne activiteiten, gepromoot wordt via Facebook, Instagram en Snapchat. Kortgezegd creëren wij, in samenwerking met andere commissies, alle inhoud die jij op je tijdlijn ziet verschijnen. Denk bijvoorbeeld aan het promotiefilmpje tijdens de introductie en foto’s van het Open Feest op Snapchat. De Social Mediacommissie is een commissie die creativiteit hoog in het vaandel heeft staan en waar online ontwikkelingen op de voet gevolgd en toegepast worden. 

Sociëteitsbeheer
Samen met het tapperscommissie zorgen wij ervoor dat het bier rijkelijk uit de kraan blijft vloeien, de koeling gevuld blijft en dat de maandagavond altijd iets leuks in petto heeft. We geven bijvoorbeeld feestjes met gratis bier, regelen een jazzband of hullen de avond in een leuk thema. Bier, feesten en gezelligheid staat bij ons op één. Wij zijn het figuurlijke fundament waarop de vereniging gevestigd is, waarvan de vereniging leeft. Zoals velen zeggen is bier het bloed van de vereniging, en wij zorgen ervoor dat deze blijft stromen. Daarnaast is het Sociëteitsbeheer verantwoordelijk voor de orde in de sociëteit. Een ledenavond openen, een ledenavond in goede banen leiden en deze op de juiste manier afsluiten. Je zorgt ervoor dat leden kunnen genieten van de voordelen die onze prachtige sociëteit te bieden heeft, waarbij je naast het openen en het sluiten ook de tappers instrueert en bijstaat. Ook voor externen is de nuchtere Sociëteitsbeheerder op sommige avonden het aanspreekpunt. Hij of zij heeft namelijk toegang tot de meeste ruimtes in de sociëteit en bezit een flink arsenaal aan verenigings- en sociëteitskennis. Deze persoon is er vooral om de avond in goede banen te leiden en kan leden die zich herhaaldelijk niet aan de sociëteitsregels houden, hierop aanspreken. Hij of zij heeft ook de bevoegdheden om hiernaar te handelen als het uit de hand loopt. De nuchtere Sociëteitsbeheerder staat er echter ook voor zijn plezier en wil liever niet corrigerend bezig zijn; respecteer dan ook de regels van Ovum Novum, dan zal hij of zij jou alleen maar helpen waar hij of zij kan.

Tappercommissie
Elke donderdag, vrijdag en eerste zondag van de maand staat de tappercommissie voor de leden klaar om hen van bier te voorzien. Ze zorgen ervoor dat we elke maand een lekker wisselkrat hebben en organiseren de leukste borrels! De tappersommissie is de ideale commissie om samen met leden uit allerlei jaarlagen samen te borrelen en leuk werk voor Ovum te doen.

Team Bèta
Team Bèta verzorgt alle producties binnen Ovum waar je een computer of ander elektronisch apparaat voor nodig hebt. Te denken valt aan deze internetsite, de portal voor leden en ondersteuning van bestuur en commissies. 

Vierdaagsecommissie
De Vierdaagsecommissie bestaat sinds het jaar 2020-2021. Tijdens de Vierdaagsefeesten is er veel te doen in en rondom Nijmegen, de commissie zorgt ervoor dat er op de Sociëteit leuke activiteiten en vette feesten georganiseerd worden voor zowel Ovianen als voor de rest van studerend Nijmegen.

Wintersportcommissie
Ieder jaar vindt in maart de wintersport plaats. Een groep sportieve Ovianen reist af naar bijvoorbeeld Oostenrijk of Frankrijk om daar een week lang te genieten van alles wat wintersport te bieden heeft. Skiën, snowboarden, après-ski en vette activiteiten! De wintersportcommissie zoekt een goede locatie en zorgt voor scherpe deals om de prijs laag te houden. Daarnaast ontwerpt de commissie bijvoorbeeld een trui en worden er leuke activiteiten bedacht voor tijdens de vakantie. Afgelopen jaar zijn 100 Ovianen afgereisd naar Frankrijk voor een week op de piste en bier op de après-ski!

Sponsoren