U bent hier:

HG Sabre

Opgericht met het doel mannelijke leden te verenigen, welke zich onderscheiden door getoonde ambitie, geuite eloquentie en de juiste omgangsvormen, staat Heerengenootschap Sabre op eenzame hoogte binnen de N.S.V. Ovum Novum. Naast sociabiliteit en actief lidmaatschap worden excellente studieresultaten zeer gewaardeerd en aangemoedigd binnen het HG.

Het HG functioneert binnen de vereniging onder andere als doorgeefluik van verenigingskennis, mores en is dan ook hofleverancier voor praesides, bestuursleden, commissiehoofden en –leden. Met haar drieëntwintig actieve leden behoort HG Sabre tot de grotere verticale verbanden op individuele basis van Nijmegen, zelfs wanneer slechts tweedejaars Ovianen aangenomen mogen worden. Sabre is een evoluerend genootschap, waar het paradoxale verenigen van traditie en vernieuwing zich probleemloos blijft voortzetten. Naast het regelmatig sabreren van flessen bubbels en onze 'Dreams Will Survive' party is het Croquet- en Croquettoernooi een jaarlijks terugkerend fenomeen, bekend onder heel studerend Nijmegen.

De Sabreurs zijn te herkennen aan één van de vele kledingstukken uit onze collectie. De donkergroene trui, de vele V-halsjes met opschrift in het Griekse alfabet en de groen-witte das met oranje wapen zijn vooral op de sociëteit, maar ook in de stad en op de Universiteit te bewonderen.

HG Sabre is een open en naar buiten gericht genootschap en staat positief tegenover het aangaan van externe relaties met andere verbanden. Wellicht treffen wij elkander op een mooie borrel vol jolijt!

Voor meer informatie verwijzen wij u gaarne naar onze website: www.hgsabre.nl

Sponsoren