U bent hier:

Geschiedenis

Geschiedenis Nijmeegse Studentenvereniging Ovum Novum

Begin 1990 constateerden enkele studenten dat het met het studentenleven in Nijmegen niet best gesteld was. Vier fanatieke studenten meenden dat het tijd werd om het verenigingsleven in Nijmegen een nieuwe drijfveer te geven. Het idee ontstond om een studentengezelligheidsvereniging op te richten. Om het nieuwe, unieke, vernieuwende, minder traditionele en jonge karakter van de vereniging aan te geven, werd de naam Ovum Novum bedacht. De vereniging kreeg al snel vorm. In enkele jaren tijd groeide Ovum Novum uit tot één van de grotere studentenverenigingen van Nijmegen. Met zo'n 200 leden werd het tijd om een goed onderkomen te vinden ter vervanging van de verschillende kroegen waar de vereniging tot dan toe gehuisvest was. Dit had als resultaat dat in november 1996 het pand aan de Canisiussingel het nieuwe thuis werd voor Ovum Novum: Sociëteit 'de Kelder'.   

Sociëteit 

Het betrekken van de Sociëteit was een grote stap voor de vereniging. De Sociëteit werd al gauw een gemoedelijke thuisbasis voor de vereniging, van waaruit de meeste activiteiten plaatsvonden. Door de jaren heen werd de Sociëteit ook bij de rest van Nijmegen bekend. De Open Feesten werden beroemd en berucht in heel Nijmegen, en de verschillende themadagen werden een begrip tijdens de introductie van de Radboud Universiteit en de HAN. Ook tijdens de Zomerfeesten verzorgt de Sociëteit veel gezellige feesten.

Leden

Met momenteel ruim 700 leden is N.S.V. Ovum Novum de grootste vereniging geworden met haar eigen plek in het Nijmeegs Studentenleven. Het frisse, vernieuwende karakter stroomt nog steeds door het bloed van de leden. En daar zijn we trots op. Ovum Novum, het begint bij jou. 

Sponsoren