U bent hier:

Geschiedenis

Geschiedenis Nijmeegse Studentenvereniging Ovum Novum

Begin 1990 constateren enkele studenten dat het met het studentenleven in Nijmegen niet best gesteld is. Vier fanatieke studenten menen dat het tijd wordt om het verenigingsleven in Nijmegen een nieuwe drijfveer te geven. Het idee ontstaat om een studentengezelligheidsvereniging op te richten. Om het nieuwe, unieke, vernieuwende, minder traditionele, jonge karakter van de vereniging aan te geven, wordt de naam Ovum Novum bedacht. De vereniging krijgt al snel vorm. In enkele jaren tijd groeit de vereniging uit tot één van de grotere studentenverenigingen van Nijmegen. Met zo'n 200 leden werd het tijd om een goed onderkomen te vinden ter vervanging van de verschillende kroegen waar de vereniging tot dan toe gehuisvest is. Dit had als resultaat dat in november 1996 het pand aan de Canisiussingel werd ingetrokken, onze sociëteit 'de Kelder'.   

Sociëteit 

Het betrekken van de sociëteit is een grote stap voor de vereniging. De sociëteit is de gemoederlijke thuisbasis van de vereniging, van waaruit de meeste activiteiten plaatsvinden. Door de jaren heen wordt de sociëteit ook bij de rest van Nijmegen bekend. De Open Feesten worden beroemd en berucht in heel Nijmegen, en de verschillende themadagen worden een begrip tijdens de introductie van de Radboud Universiteit en de HAN. Ook tijdens de Zomerfeesten verzorgd de sociëteit vele gezellige feesten.

Leden

Met momenteel ruim 700 leden is N.S.V. Ovum Novum de grootste vereniging geworden met haar eigen plek in het Nijmeegs Studentenleven. Het frisse, vernieuwende karakter stroomt nog steeds mee in het bloed van de leden. En daar zijn we trots op. Ovum Novum, het begint bij jou. 

Sponsoren