U bent hier:

Huize Stephanus

Huize Stephanus

Het huis op de hoek van de Sint Annastraat. In het verleden ook wel beschreven als huize Steph’anus’, maar waar dat vandaan komt, dat nemen we mee in de volgende ALV.

Huize Stephanus is al sinds jaar en dag een Ovumhuis waar men veelvuldig langskomt, is dat om de toenmalige Praeses te begroeten? JC eten bij te wonen? Het matras te delen met 1 van de huisgenoten? Ook dat zal later in de ALV aan bod komen.

Het huis kent 2 verdiepingen, maar om op de eerste verdieping te komen, moet de bewoner eerst al 3 trappen trotseren, dat bleek in het verleden nog wel eens moeilijker dan gedacht. Gemiddeld komt het 8 keer per jaar voor dat de trap/overloop dan ook wordt verward met een bed. Mochten de bewoners van de eerste verdieping deze trap dan toch getrotseerd hebben, dan is de slaapkamer binnen handbereik. Echter de Gouden Brug is een populaire plek voor deze bewoners om, na het ‘casual 1 biertje drinken’, een nachtelijke versnapering te halen. Vervolgens zal deze op de bank op de overloop op de tweede (!) verdieping vakkundig naar binnen gewerkt worden. U voelt hem al aankomen, mócht de tweede verdieping behaald worden. Na deze zware tocht is deze bank dan ook vaak de laatste rustplaats voor de bewoners om hier de rest van de nacht tot rust te komen, totdat zij ’s ochtends gewekt worden met een camera geluid en wat gegniffel: op naar bed!

Na dit kostelijke vermaak in de nacht, vallen er overdag vaak wat dingen op wanneer je op de gang komt, want je komt vaak een brak persoon tegen die gaat douchen, een brak persoon die naar de wc gaat, een brak persoon die een pizza in de oven schuift of een brak persoon die met gezonde tegenzin weer richting de collegebanken gaat.

Buiten het zuipen om is dit huis berucht om zijn hoge mate van fysieke fitheid, zo worden er dagelijks belangrijke wedstrijden gespeeld. We hebben het dan al gauw over: Darten, Mario kart of een potje FIFA. Gelooft u dit niet? Kom dan onze prachtige muren maar eens bezoeken.

Naast al deze individuele tijdsbestedingen, hebben we ook nog een aantal activiteiten met het huis. Behalve samen eten, zuipen, spelletjes doen, uitbrakken en discussiëren hebben we namelijk tijdens de Via Gladiola een huisfeest en organiseren we ieder jaar een kerstdiner. Bij dit kerstdiner komen alle creatieve geesten los. Traditionele keukens van over de hele wereld komen je om de oren vliegen. Zo komt de Hollandse keuken voorbij met een sla soep, de Thaise keuken met een naam die klinkt als een verkouden oma, maar ook een random gerecht waar 7 eetlepels sambal bij zijn gegooid en er is zelfs een gerecht gebaseerd op de Etna waarbij je een zelfgemaakte lavasaus voorgeschoteld krijgt! Mocht dit allemaal niet bevallen, dan hebben we ook nog 2 externen in ons midden die gespecialiseerd zijn in de Knorr Wereldgerechten, is dat even lekker!

Wij hopen u net als voorheen weer in grote getalen te mogen ontvangen in ons prachtige kasteeltje en neem vooral een leuk souvenirtje mee voor op de muren!

 

Huize Stephanus

Kayleigh Doll (DJC Pandora)

Jethro Avontuur (HJC Bellatorum)

Charlotte Deenen (DJC Ravage)

August Lingsma (HJC Laks)

Michiel van de Noort (HJC Vortex)

Jerry van der Kaaden (HJC Vargar**)

Celesta Kuling (DJC Wabi-Sabi*)

Sponsoren